Sajtpress - Izrada sajtova i digitalni marketingne samo da olakšavaju navigaciju kroz sajt već i podstiču osećaj kontrole

Filter primer

Filteri na sajtu – Primer 1

Filteri na sajtu - Primer

Filteri na sajtu – Primer 2

Filteri na sajtu omogućavaju korisnicima da plove kroz more informacija. Za web prodavnice, ovi alati postaju važni saveznici, čineći online šoping iskustvo jednostavnim.

Filteri pružaju korisnicima mogućnost da oblikuju svoje putovanje kroz sajt prema svojim željama. Bez obzira da li traže savršeni komad odeće, tehničke igračke ili nešto treće, filteri omogućavaju korisnicima da precizno definišu svoje potrebe.

Kroz ove alate, posetiocima se pruža mogućnost da definišu svoje preferencije na način koji odgovara njihovim jedinstvenim potrebama. Da li traže određeni brend, veličinu, boju ili funkcionalnost proizvoda, filteri omogućavaju korisnicima da oblikuju svoje iskustvo pregledanja na način koji je u potpunosti prilagođen njihovim željama.

Kada korisnici osete da im je pružena moć da kreiraju svoje iskustvo, to rezultira povećanim angažmanom i zadovoljstvom.

Filteri ne samo da olakšavaju korisnicima navigaciju kroz sajt već i podstiče osećaj kontrole. Kroz filtere, korisnici osećaju da su oni ti koji vode svoje digitalno putovanje, čime se stvara dublje povezivanje sa sajtom.

Web prodavnice često nude raznolik asortiman proizvoda, a filteri omogućavaju kupcima da efikasno filtriraju željeni proizvod iz širokog spektra ponude, čime čuvaju vreme i smanjuju nivo stresa tokom pretrage.

Kada su internet prodavnice u pitanju, filteri na sajtu omogućavaju korisnicima da kristališu željene informacije iz mora nepreglednih podataka. Web prodavnice, kao digitalne riznice proizvoda, često pružaju širok spektar opcija, ali bez efikasnog filtriranja.

Ova funkcija filtriranja ne samo da pomaže u pronalaženju željenog proizvoda već i u stvaranju fokusa i jasnoće u procesu pretrage. Posetiocima se pruža mogućnost da postave kriterijume pretrage u skladu sa svojim potrebama, bilo da se radi o ceni, marki, ocenama ili drugim faktorima. Na ovaj način, filteri vode korisnike kroz nepreglednu šumu informacija, čineći proces pretrage smislenim i efikasnim.

Sada kada znate važnost filtera na web shopu, evo 4 glavna kriterijuma po kojima će se vaš web shop izdvojiti od web shop-a koji nema sistem filtracije proizvoda.

Kako filteri mogu pomoći vašem web shop-u? 4 glavna faktora

Veća konverzija (i do 3x)

Prema nekim istraživanjima, web shopovi koji koriste napredne filtere i alate za pretraživanje proizvoda imaju veću stopu konverzije. Kada kupci mogu lako filtrirati proizvode prema svojim željama, povećava se verovatnoća da će pronaći proizvod koji im odgovara i izvršiti kupovinu.

Povećana korisnička interakcija

Web shopovi koji koriste filtere imaju tendenciju da privuku više interakcije korisnika. Omogućavanje korisnicima da prilagode svoje pretrage pomoću filtera može rezultirati većim angažmanom na stranici jer korisnici provode više vremena istražujući proizvode.

Smanjenje stope napuštanja stranica i korpe (cart)

Kada korisnici imaju mogućnost filtriranja proizvoda prema svojim preferencijama, verovatnoća da će napustiti stranicu zbog nedostatka relevantnih rezultata se smanjuje. To može doprineti smanjenju stope napuštanja stranice (bounce rate).

Povećanje prosečne vrednosti narudžbine

Korištenje filtera može podstaknuti korisnike da istraže širi spektar proizvoda na web shopu, što može rezultirati povećanjem prosečne vrednosti narudžbine.

Za kraj

Filteri na sajtu nisu samo suvoparni alati za pretragu. Sposobnost korisnika da precizno definišu svoje potrebe kroz filtere direktno utiče na njihovo zadovoljstvo tokom online šopinga.

Povećanje zadovoljstva kupaca kroz filtere ne samo da čini trenutnu kupovinu prijatnijom, već gradi dugoročne veze sa korisnicima. Kada se kupci osećaju cenjeno i da ih neko razume, šansa za stvaranje lojalne baze korisnika postaje izuzetno visoka.

0 Comments

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Morda vas bo zanimalo in ovo…

sl_SISL

Pin It on Pinterest

Call Now Button