Sajtpress - Izrada sajtova i digitalni marketingKupci danas očekuju besprekorno iskustvo online kupovine bez muke i bez nekih komplikovanih procedura! 

Online prodavnice su doživele eksplozivan rast poslednjih godina, a sa ovim rastom dolazi i potreba da sajtovi nude različite opcije plaćanja svojim klijentima. Jedna od najpopularnijih i najčešće korišćenih opcija plaćanja za kupovinu na internetu su kreditne kartice.

Kreditne kartice su postale svuda prisutne u našem svakodnevnom životu i teško je zamisliti svet bez njih. Plaćanje karticama su promenile način na koji kupujemo, a prednosti koje nude teško je zanemariti. Od pogodnosti do sigurnosti, kreditne kartice su postale suštinski deo naših finansijskih života.

Opcije plaćanja kreditnom karticom postala su nezaobilazna karakteristika za onlajn prodavnica. Plaćanje karticama nudi prednosti koje ih čine obaveznim za bilo koji veb sajt za e-trgovinu. Pogodnost kreditnih kartica eliminiše potrebu za nošenjem gotovine ili čekova, a kupci mogu da kupuju jednim klikom. Ovo je posebno korisno za onlajn kupce, koji mogu da kupuju sa bilo kog mesta, u bilo koje vreme.

Plaćanja kreditnom karticom takođe nude poboljšane mere bezbednosti, uključujući zaštitu od prevare i opcije povraćaja sredstava, koje klijentima pružaju sigurnost. Pored toga, plaćanja kreditnom karticom mogu povećati prosečnu vrednost porudžbine, jer je veća verovatnoća da će kupci obaviti veći broj kupovina.

Ali nisu samo kupci ti koji imaju koristi od plaćanja kreditnom karticom. Veb sajtovi takođe mogu imati koristi od ponude ove opcije plaćanja. Nudeći različite opcije plaćanja, sajtovi mogu privući kupce koji više vole da koriste kreditne kartice.

U ovom članku ćemo dublje proučiti prednosti opcija plaćanja karticom na veb sajtovima. Istražićemo kako kreditne kartice mogu povećati prodaju, pružiti konkurentsku prednost i pojednostaviti proces plaćanja za kupce. Takođe ćemo razgovarati o bezbednosnim merama koje nudi plaćanje kreditnim karticama i prednostima koje one pružaju i klijentima i online prodavicama.

 

POGODNOSTI PLAĆANJA KARTICAMA NA SAJTU

Kupci danas očekuju besprekorno iskustvo online kupovine bez muke i bez nekih komplikovanih procedura. A jedna od najpogodnijih opcija plaćanja su kreditne kartice.

Opcije plaćanja kreditnom karticom postale su suštinska karakteristika za veb prodavnice. Oni nude niz prednosti koje ih čine preferiranom opcijom plaćanja za milione kupaca širom sveta.

Brži proces plaćanja

Opcije plaćanja karticom nude brži proces plaćanja. Kupci mogu da završe kupovinu sa samo nekoliko klikova, umesto da čekaju u redu ili popunjavaju papirologiju. Ovo ne samo da štedi vreme, već može i da smanji stope napuštanja tzv. „korpe” na sajtu, što dovodi do povećanja prodaje za preduzeća.

Veća fleksibilnost

Opcije plaćanja kreditnom karticom nude veću fleksibilnost od drugih načina plaćanja. Klijenti mogu izabrati da otplate stanje na kreditnoj kartici tokom vremena, umesto da moraju da plaćaju unapred. Ovo može biti posebno korisno za kupce koji moraju da obave velike kupovine, ali nemaju raspoloživa sredstva unapred.

Poboljšane mere bezbednosti

Opcije plaćanja kreditnom karticom takođe nude poboljšane mere bezbednosti, uključujući zaštitu od prevare i opcije povraćaja sredstava. Ovo pruža sigurnost kupcima, koji se mogu osećati sigurno prilikom kupovine. Preduzeća takođe mogu imati koristi od povećane bezbednosti, jer mogu da izbegnu lažne transakcije i povraćaj sredstava, što može biti skupo.

Povećana prodaja

Nudeći opcije plaćanja kreditnom karticom, veb prodavnice mogu povećati prodaju tako što će kupcima olakšati i ubrzati proces kupovine. Prema studiji koju je sprovela kompanija Javelin Strategy & Research, verovatnije je da će potrošači koji koriste kreditne kartice za kupovinu na internetu završiti transakciju od onih koji koriste druge načine plaćanja. Pored toga, plaćanja kreditnom karticom takođe mogu povećati prosečnu vrednost porudžbine, jer je veća verovatnoća da će kupci obaviti veći broj kupovina.

PROCEDURA POSTAVLJANJA OPCIJE PLAĆANJA KARTICAMA NA SAJTU

Prvi korak je da podnesete zahtev banci da želite da imate opciju plaćanja karticama na sajtu. Možete proveriti uslove za Raiffeisen, Banca Intesa ili NLB Komercijalnu banku. Sve informacije poslaće vam na mail nakon poslatog zahteva.

Nakon toga iz banke će proveriti vaš sajt. Banke imaju neke svoje zahteve koje sajt mora da ispuni.

Neki od tih uslova su sledeći:

✓ Na sajtu moraju da stoje tačni podaci o firmi kao npr. naziv pravnog subjekta, adresa, delatnost, kontakt telefon, e-mail adresa;
✓ Detaljan opis ponuđenih proizvoda ili usluga;
✓ Iznosi prikazani u RSD;
✓ Kontakt podaci i Korisnički servis;
✓ Način dostave robe i eventualna ograničenja;
✓ Politika reklamacija;
✓ Zaštita privatnosti korisnika;
✓ Zaštita poverljivih podataka o transakciji;
✓ Povraćaj sredstava;
✓ Specifikacija narudžbine i saglasnost sa uslovima kupovine;
✓ Stranica za unos podataka o platnoj kartici;
✓ Dostavnica o isporučenoj robi/uslugama;
✓ Na sajtu mora da je instaliran SSL sertifikat;
✓ U futeru treba da stoje sličice (logo) svih podržanih načina plaćanja, kao npr. VISA, MasterCard, Maestro, American Express i DinaCard.

Izrada sajtova i internet prodavnica - Sajtpress

Predstavljene možnosti plačila na spletnem mestu - Primer

Naglašavamo da nismo sve uslove naveli, ovo su samo neki od uslova koje smo izdvojili za ovaj tekst.

Kada potpišete ugovor sa bankom poslaće vam upute i testne parametre koji treba pravilno da se ubace na sajt. Na red dolazi testiranje na samom sajtu za sve načine plaćanja. Vrlo je vašno da se testiranje uradi temeljno, a rezultate treba pedantno ubacivati u Excel tabelu. Kada završite testiranje, onda osoblje iz banke rade još jedno testiranje i ako prođete test i ispunite sve zahteve njihove banke, šalju vam produkcione parametre koji se unose na sajt i od tog trenutka vaš sajt može da prima uplate preko kartica. Sve naše banke uglavnom obuhvataju VISA, MasterCard, Maestro, American Express i DinaCard.

SAVET ZA POTROŠAČE PRILIKOM KUPOVINE NA INTERNETU!

Nemojte kupovati sa karticom koja vam je vezana direktno za bankovni tj. tekući račun! Tražite od banke da vam izdaju internet karticu, održavanje je vrlo jeftino. Kada dobijete karticu, tu karticu koristite samo za internet kupovinu. Zatim prebacujte na nju sredstva samo po potrebi! Na ovaj način i ako se dogodi da neko ima pristup internet kartici, na njoj nećete imati sredstva i nećete pretrpeti novčani gubitak.

Kako vam sajt može pomoći u biznisu možete pročitati na sledećem linku. Kako sajt pomaze preduzetnicima u biznisu?

Želite profi sajt ili web shop? Pogledajte detalje ili pošaljite upit na ovom linku:
izrada sajtova

0 Comments

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Možda će vas zanimati i ovo…

sl_SISL

Pin It on Pinterest

Call Now Button