Sajtpress - Izrada sajtova i digitalni marketingTOP #5 NAČINA NA KOJI SAJT POMAŽE PREDUZETNICIMA DA GERENIŠU VIŠE POTENCIJALNIH KLIJENATA I PRODAJA. 

Kao preduzetnik, imaćete veliku prednost ako koristite sajt za promociju i razvoj vašeg poslovanja. Ako vam ovo nije najjasnije kako i na koji način funkcioniše, shvatite ovo kao ideju da je sajt vaš PR koji obavlja svoju funckiju 24 sata, 7 dana u nedelji. Dozvolite da vam objasnimo detaljnije.

1. Uspostavite kredibilitet i poverenje vaših klijenta pomoću sajta.

Veb sajt ne samo da pomaže u uspostavljanju prisustva vašeg brenda na internetu, već može i u velikoj meri da uspostavi kredibilitet i poverenje kod potencijalnih kupaca. Ukratko ćemo vam objasniti kako da uspostavite kredibilitet i poverenje na svom sajtu i objasniti važnost koju profesionalni izgled sajta može da ima na vaš biznis.

Prvo i najvažnije, posedovanje veb sajta pomaže potencijalnim klijentima da vas pronađu na internetu. Kada klijent traži proizvod ili uslugu koju nudi vaše preduzeće, sajt koji se pojavljuje u njihovim rezultatima pretrage može odmah utvrditi kredibilitet vašeg preduzeća. Sajt koji pruža relevantne i korisne informacije o vašim proizvodima ili uslugama može pomoći u izgradnji poverenja kod potencijalnih kupaca.

Dobro dizajniran veb sajt koji odražava vaš brend i šalje određenu poruku poruku, takođe može pomoći u povećanju poverenja kupaca. Veb sajt profesionalnog izgleda sa visokokvalitetnom grafikom i dobro napisanim sadržajem može ostaviti klijentima utisak da ste renomirano preduzeće koje svoje prisustvo na mreži shvata ozbiljno. Nasuprot tome, loše dizajniran sajt može ostaviti kod kupaca negativan utisak o vašem poslovanju i čak ih odvratiti od kupovine.

Dobar primer profesionalne dizajnirane veb stranice koja je uspostavila kredibilitet i poverenje je nrp. Airbnb. Airbnb-ova veb stranica je jednostavna za navigaciju, sa visokokvalitetnim slikama i jasnim opisima svake imovine. Sajt takođe uključuje recenzije kupaca, koje mogu pomoći u izgradnji poverenja kod potencijalnih kupaca pružanjem dokaza da su drugi korisnici imali pozitivna iskustva sa platformom.

Drugi primer je Patagonia, kompanija za odeću koja ima veb sajt koji promoviše njen brend i misiju. Veb stranica sadrži informacije o naporima Patagonije u pogledu održivosti i sadrži slike njenih proizvoda. Ova pažnja posvećena detaljima i posvećenost njenim vrednostima pomaže u uspostavljanju kredibiliteta i poverenja kod potencijalnih kupaca.

2. Kreirajte listu potencijalnih klijenata pomoću kontakt forme

Jedan od efikasnih načina za privlačenje potencijalnih klijenata je korišćenje obrazaca za prijavu. Objasnićemo vam važnost pravljenja liste kontakata za marketinške kampanje putem e-mailova, objasniti kako se kontakt obrasci mogu koristiti za prikupljanje potencijalnih klijenata i dati primere uspešnih kontakt obrazaca na nekim sajtovima i kako su se oni povećali svoju prodaju.

Važnost pravljenja liste kontakata.

Prikupljanje potencijalnih klijenata je od vitalnog značaja za preduzeća da povećaju svoju bazu kupaca i povećaju prodaju. Lista kontakata pruža preduzećima targetiranu publiku kojoj mogu direktno da se plasiraju. Marketinške kampanje putem e-mailova mogu se koristiti za promovisanje novih proizvoda ili usluga, slanje obaveštenja o promocijama ili popusta i izgradnju odnosa sa potencijalnim i postojećim kupcima.

Šta su kontakt forme?

Kontakt forme su obrasci koji se postavljaju na veb sajt ili odredišnu stranicu i traže od posetilaca da ostave svoje kontakt informacije, kao što je e-mail adresa, u zamenu za neku vrednost. Ovo može biti besplatna e-knjiga, kod za popust ili pristup ekskluzivnom sadržaju. Pružajući nešto od vrednosti, preduzeća mogu da podstaknu posetioce da dele svoje kontakt informacije, omogućavajući im da ,,uhvate“ potencijalne klijente i naprave svoju listu kontakata.

Primer uspešnih kontakt formi za prijavu i kako oni povećavaju šansu za prodaju.

Jedan primer uspešnog obrasca za prijavu je obrazac koji koristi Neil Patel, stručnjak za digitalni marketing. Njegov obrazac za prijavu se pojavljuje na svakoj stranici njegove veb stranice, nudeći besplatan izveštaj SEO analize u zamenu za e-amil adresu posetioca. Ovaj obrazac za prijavu mu je pomogao da napravi ogromnu listu pretplatnika koju koristi za promociju svojih usluga i proizvoda.

Još jedan primer uspešnog obrasca za prijavu je onaj koji koristi ConvertKit, platforma za marketing putem e-mailova. Njihov obrazac za prijavu nudi besplatan kurs o marketingu u zamenu za e-mail adresu posetioca. Ovaj obrazac za prijavu im je pomogao da naprave targetiranu listu pretplatnika koji su zainteresovani za email marketing, koji koriste za promociju svoje platforme i usluga.

Prikupljanje potencijalnih klijenata i pravljenje liste kontakata su od suštinskog značaja za preduzeća kako bi povećala svoju bazu kupaca i povećala prodaju. Obrasci za prijavu su efikasan način da kreirate listu potencijalnih klijenata i povećate svoju e-mail listu. Pružajući posetiocima nešto od vrednosti u zamenu za njihove kontakt informacije, preduzeća mogu da podstaknu posetioce da podele svoje informacije. Uspešni kontakt obrasci za mogu povećati broj potencijalnih klijenata, a samim tim i prodaju tako što će preduzećima pružiti targetiranu publiku kojoj mogu direktno da se plasiraju.

Sajtpress - Blog

Primer kontakt forme

3. Objavite svoje proizvode i usluge na sajt

Predstavite svoje proizvode i usluge na sajtu, na najbolji način. Često je to prva tačka kontakta između potencijalnog kupca i preduzeća, zbog čega je od ključne važnosti ostaviti dobar prvi utisak.

Korišćenje veb sajta za predstavljanje proizvoda i usluga.

U ovoj fazi vrlo je važno veb sajt iskoristiti za prikazivanje proizvoda i usluga na zanimljiv i informativan način korišćenjem visokokvalitetnih slika, jasnih i sažetih opisa proizvoda i testimonijala kupaca. Od suštinskog je značaja da posetiocima pružite sve informacije koje su im potrebne i pomognete im da donesu odluku o tome da li da kupe vaše proizvode ili usluge.

Fotografija proizvoda visokog kvaliteta.

Kvalitetna fotografija proizvoda je neophodna za prikazivanje proizvoda u najboljem mogućem svetlu. Slabo osvetljena ili slika lošeg kvaliteta može učiniti da čak i najbolji proizvodi izgledaju neprivlačno. Korišćenje profesionalne fotografije proizvoda ili ulaganje u opremu visokog kvaliteta može pomoći u stvaranju profesionalnijeg i uglađenijeg izgleda vašeg sajta tj. veb prodavncie.

Detaljni opisi proizvoda.

Jasni i koncizni opisi proizvoda su ključni za informisanje potencijalnih kupaca o vašim proizvodima ili uslugama. Koristite jednostavan i lako razumljiv jezik koji ističe ključne karakteristike i prednosti vaših proizvoda ili usluga. Takođe je važno koristiti tačke za nabrajanje ili kratke pasuse da razbijete dugačke blokove teksta i učinite ga lakšim za čitanje.

O tome kako pisati opise prozvoda možete pročitati na ovom linku: Kako pisati opise proizvoda?

Ne zaboravite da u prvi plan istaknete benefite, a zatim neke tehničke karakteristike proizvoda ili usluga.

Primeri preduzeća koja predstavljaju proizvode i usluge na svojim sajtovima.

Jedan primer preduzeća koje je uspešno koristilo svoju veb stranicu za predstavljanje svojih proizvoda je Warby Parker, onlajn prodavac naočara. Veb sajt kompanije sadrži slike visokog kvaliteta njihovih naočara i uključuje detaljne opise proizvoda i recenzije kupaca. Veb sajt takođe uključuje virtuelnu alatku za isprobavanje koja omogućava kupcima da vide kako će različiti okviri izgledati na njihovom licu, pomažući im da donesu odluku o kupovini na kreativan način.

Sajt je suštinski alat za svako preduzeće koje želi da prikaže svoje proizvode i usluge. Korišćenje kvalitetnih slika, jasnih i sažetih opisa proizvoda i testimonijala kupaca može pomoći u stvaranju privlačne i informativne veb stranice koja generiše veću prodaju. Proučavajući uspešne kompanije koje su koristile svoje veb stranice za predstavljanje svojih proizvoda i usluga, možete dobiti inspiraciju i ideje za svoj novi sajt.

Sajtpress - Blog

Primer prezentovanja proizvoda na sajt

AKO JOŠ UVEK NEMATE SAJT, O DETALJIMA I CENAMA INFORMIŠITE SE NA OVOM LINKU: IZRADA SAJTOVA

4. Testimonijali

Kada je u pitanju izgradnja poverenja i kredibiliteta kod potencijalnih kupaca, malo stvari je efikasnije od svedočenja kupaca ili tzv. social proofs.

Važnost izjava kupaca tj. testimonijala.

Svedočanstva kupaca su suštinski alati za izgradnju poverenja i kredibiliteta kod potencijalnih kupaca. Veća je verovatnoća da će ljudi verovati mišljenjima drugih koji su ranije koristili proizvod ili uslugu nego samopromociji kompanije. Predstavljanjem svedočanstava kupaca na vašem sajtu, posetiocima možete pružiti dokaz da su vaši proizvodi ili usluge vredni ulaganja.

Istaknute izjave klijenata na vašem sajtu.

Važno je istaknuti izjave klijenata na sajtu, idealno na vašoj početnoj stranici ili stranicama proizvoda/usluga kako bi ih potencijalni kupci mogli lako uočiti. Na ovaj način povećava se verovatnoća da će više verovati vašem brendu i samim tim obaviti kupovinu. Pored toga, prikazivanje izjava kupaca takođe može pomoći u rešavanju uobičajenih primedbi koje potencijalni kupci mogu imati u vezi sa vašim proizvodom ili uslugom.

Primeri preduzeća koja su uspešno koristila izjave klijenata kao društveni dokaz.

Jedan primer preduzeća koje je uspešno koristilo izjave kupaca je Amazon. Recenzije kupaca su istaknute na stranicama proizvoda, omogućavajući potencijalnim kupcima da vide šta drugi imaju da kažu o proizvodu pre kupovine. Sam broj recenzija kupaca i sistem ocenjivanja zvezdicama pružaju vrlo praktičan i precizan oblik ocenjivanja proizvoda, koji je doprineo uspehu Amazona kao jednog od najvećih svetskih trgovaca na malo.

Drugi primer je Dropbox, kompanija koja nudi cloud usluge. Kompanija je koristila program preporuke koji je nagrađivao korisnike za pozivanje drugih da koriste uslugu. Dropbox je uočljivo prikazao broj preporuka koje su korisnici napravili, što je potencijalnim kupcima pružilo snažan društveni dokaz. Program preporuka je bio glavni faktor u brzom rastu Dropbox-a, pošto su korisnici bili podstaknuti da pozovu druge da isprobaju uslugu.

Izjave kupaca su suštinski alati za izgradnju poverenja i kredibiliteta kod potencijalnih kupaca. Isticanjem izjava klijenata na vidnom mestu na vašoj veb stranici, možete povećati verovatnoću da će posetioci više verovati vašem brendu i obaviti kupovinu.

Sajtpress - Blog

Primer testimonijala

5. Korišćenje SEO tehnika

Optimizacija pretraživača (SEO) je ključna strategija za privlačenje saobraćaja na vaš sajt. Optimizacijom svoje veb stranice za pretraživače, možete poboljšati vidljivost, što rezultira većim prometom i većim brojem potencijalnih klijenata. Objasnićemo kako SEO može pomoći vašoj veb stranici da se bolje rangira, diskutovaćemo o važnosti korišćenja ključnih reči, meta opisa i pružiti primere preduzeća koja su uspešno koristila SEO za generisanje više potencijalnih klijenata i prodaje.

Kako SEO može pomoći vašem sajtu da se bolje rangira?

Pretraživači poput Google-a koriste složene algoritme za rangiranje sajta na osnovu različitih faktora. Ovi algoritmi su dizajnirani da isporuče najrelevantniji i najkvalitetniji sadržaj korisnicima na osnovu njihovih upita za pretragu. Optimizacijom vaše veb stranice za pretraživače, možete poboljšati šanse svog sajta da se bolje rangira.

Korišćenje ključnih reči, meta opisa i drugih SEO tehnika za optimizaciju vaše veb stranice.

Postoji nekoliko SEO tehnika koje možete koristiti da biste optimizovali svoju veb srtanicu za pretraživače, uključujući:

  • Istraživanje ključnih reči: Sprovođenje istraživanja kako bi se identifikovale relevantne ključne reči koje vaša ciljna publika traži.
  • On Page Optimizacija: Korišćenje relevantnih ključnih reči u naslovnim oznakama, zaglavljima, meta opisima i sadržaju vaše veb stranice.
  • Optimizacija zunaj strani ali Off Page: Izgradnja visokokvalitetnih povratnih veza (linkova) sa drugih veb stranica na vaš sajt.
  • Tehnička optimizacija: Kreiranje pravilne strukture sajta, optimizacija slika i video zapisa i unapređenje brzine veb sajta.
  • Lokalni SEO: Optimizacija vaše veb stranice za lokalne upite za pretragu da biste privukli klijente iz vašeg lokalnog područja.

Važno je napomenuti da je SEO stalan proces i da zahteva kontinuirani napor da bi se videli rezultati.

Detaljnije o tome kako optimizovati sajt možete pročitati na ovom linku: Kako optimizovati sajt za pretrazivace?

Primeri preduzeća koja su uspešno koristila SEO za povećanje prometa i generisanje više potencijalnih klijenata i prodaje.

Jedan primer preduzeća koje je uspešno koristilo SEO da bi privuklo više saobraćaja i generisalo više potencijalnih klijenata i prodaje je HubSpot, kompanija za marketing softver. HubSpot koristi strategiju marketinga sadržaja koja uključuje objavljivanje postova na blogu, e-knjiga i drugog obrazovnog sadržaja koji cilja relevantne ključne reči u vezi sa njihovim proizvodima i uslugama. Kao rezultat toga, HubSpot je tokom godina zabeležio značajan porast saobraćaja, potencijalnih klijenata i prodaje.

Drugi primer je Moz, kompanija za marketinšku analitiku. Moz koristi kombinaciju optimizacije na stranici, tehničke optimizacije i content marketinga da bi povećao saobraćaj i generisao više potencijalnih klijenata. Moz takođe nudi niz SEO alata i resursa koji pomažu preduzećima da poboljšaju rangiranje svoje veb stranice.

 

Za kraj

Pisali smo o nekoliko strategija koje preduzeća mogu da koriste za generisanje više potencijalnih klijenata i prodaja preko svoje veb stranice. Razgovarali smo o važnosti veb stranice profesionalnog izgleda koja prikazuje vaše proizvode i usluge na privlačan način. Takođe smo razgovarali o tome kako pružanje izjava klijenata može pomoći u izgradnji poverenja i kredibiliteta kod potencijalnih kupaca. Pored toga, istražili smo važnost kreiranja liste potencijalnih klijenata putem kontakt formulara kao i korišćenje optimizacije za pretraživače (SEO) da bismo privukli više saobraćaja.

Za preduzetnike je ključno da shvate važnost  veb sajta koji je dizajniran da generiše više potencijalnih klijenata i prodaja za njihovo poslovanje. Sa pravim strategijama i tehnikama, sajt može biti efikasan alat za privlačenje novih kupaca i razvoj vašeg poslovanja. Primenom ovih strategija možete poboljšati performanse svoje veb stranice i videti prave rezultate.

Podstičemo preduzetnike da preduzmu ove korake i počnu da primenjuju strategije o kojima smo pisali u ovom tekstu. Bilo da se radi o poboljšanju dizajna vaše veb stranice, dodavanju izjava klijenata, prikupljanju potencijalnih klijenata putem formulara za prijavu ili optimizaciji vašeg sajta za pretraživače, svaki trud za krajnji cilj treba da ima postizanje vaših poslovnih planova. Ako se potrudite, možete da napravite veb sajt koji ne samo da izgleda sjajno, već i daje opipljive rezultate za vaše poslovanje!

O FAZAMA IZRADE SAJTA I OKVIRNIM CENAMA SAZNAJTE VIŠE NA OVOM LINKU: IZRADA SAJTA CENE.

0 Comments

Oddaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Možda će vas zanimati i ovo…

sl_SISL

Pin It on Pinterest

Call Now Button