Sajtpress - Izrada sajtova i digitalni marketingKoje E-commerce Platforme Postoje za WordPress?

Okt 26, 2023 | WordPress | Net kommentariev

KOJA PLATFORMA JE NAJBOLJA ZA VAŠ BIZNIS?

Postoji nekoliko e-commerce platformi koje možete koristiti za WordPress kako biste omogućili online prodaju. Izdvojili smo neke od najpopularnijih.

WooCommerce

WooCommerce je najpopularnija e-commerce platforma za WordPress. Besplatna je i nudi mnoge mogućnosti za postavljanje prodavnice, uključujući podršku za različite tipove proizvoda, različite metode plaćanja i brojne dodatke.

Besplatan za korišćenje, što ga čini pristupačnim za male i srednje velike biznise. Možete ga lako instalirati putem WordPress admin panela i brzo započeti prodaju online.

WooCommerce je izuzetno prilagodljiv. Omogućava vam da prodajete različite tipove proizvoda, uključujući fizičke proizvode, digitalne proizvode, članstva, rezervacije i još mnogo toga. Možete ga prilagoditi da odgovara različitim vrstama e-trgovine.

Ima veliku i aktivnu zajednicu korisnika i razvojnih timova. To znači da ćete lako moći pronaći tutorijale, dodatke, teme i druge resurse za svoju prodavnicu. Takođe, hosting kompanije obično nude posebnu WooCommerce podršku ako ste njihov korisnik.

Postoji mnogo dodataka (plugin-ova) dostupnih za WooCommerce, što vam omogućava da dodate nove funkcionalnosti vašoj prodavnici prema potrebama. Na primer, možete dodati plaćanje putem PayPal-a, integraciju sa društvenim mrežama, analitiku, SEO optimizaciju i mnoge druge opcije.

WooCommerce podržava različite metode plaćanja, uključujući kreditne kartice, PayPal, pouzećem, bankovne transfere i druge načine.

Ako želite da saznate šta je sve od uslova potrebno da ispuni vaš sajt za opciju plaćanja karticama saznajte na ovom linku: Plaćanje karticama na sajtu.

Možete prilagoditi postavke poreza i dostave kako biste se prilagodili lokalnim zakonima i potrebama. WooCommerce je optimizovan za pretraživače, što olakšava optimizaciju vaše prodavnice za bolje rangiranje na Google-u i drugim pretraživačima.

Postoji veliki izbor dostupnih WooCommerce tema, od besplatnih do premium opcija. Možete odabrati temu koja odgovara vašem brendu i ciljevima.
WooCommerce dolazi sa alatima za jednostavno upravljanje inventarom, praćenje zaliha, i automatsko obaveštavanje o niskim zalihama.

Omogućava praćenje performansi prodavnice, analiziranje prodaje i pregled poslovnih izveštaja. WooCommerce redovno ažurira svoje funkcije kako bi osigurao bezbednost vaše prodavnice. Takođe možete instalirati dodatne sigurnosne dodatke za povećanu zaštitu.

Sve ove karakteristike čine WooCommerce izuzetno popularnim izborom za vlasnike e-trgovina koji žele jednostavno i efikasno rešenje za online prodaju. Bez obzira na vrstu proizvoda ili usluga koje nudite, WooCommerce pruža sve potrebne alate za uspešno vođenje vaše online prodavnice na WordPress platformu.

Woocommerce dashboard

Ako vam je potreban veb sajt ili online prodavnica, pogledajte više detalja na ovom linku: izrada sajtova

Ecwid

Ecwid je platforma za e-commerce koja omogućava postavljanje i upravljanje online prodavnicama na različitim platformama, uključujući WordPress, Wix, Weebly, Joomla, i mnoge druge. Ova platforma je poznata po svojoj jednostavnosti upotrebe i mogućnosti da se brzo integriše na postojeće sajtove.

Ecwid omogućava brzu i jednostavnu integraciju e-commerce prodavnice na vašem postojećem sajtu ili blogu. Možete ga dodati kao widget ili koristiti embed kod kako biste ubacili prodavnicu na željeno mesto na vašem sajtu.

Ecwid podržava različite tipove proizvoda, uključujući fizičke proizvode, digitalne proizvode, usluge, članstva i više.
Omogućava različite metode plaćanja, uključujući kreditne kartice, PayPal, Stripe, 2Checkout i druge. Takođe možete prilagoditi poreze i dostavu prema vašim potrebama.

Ecwid vam omogućava da prilagodite izgled vaše prodavnice, uključujući boje, fontove i raspored elemenata. Pruža osnovne SEO alatke kako biste optimizovali svoju prodavnicu za bolje rangiranje na pretraživačima.

Ecwid nudi besplatnu osnovnu verziju koja je dovoljna za manje prodavnice. Takođe postoje premium verzije sa dodatnim funkcionalnostima. Ecwid ima dodatke i ekstenzije koji vam omogućavaju da dodate dodatne funkcionalnosti vašoj prodavnici, kao što su integracija sa društvenim mrežama, analitika, dostava i još mnogo toga.

Ecwid prodavnice su optimizovane za mobilne uređaje, što je ključno za privlačenje više kupovina preko mobilnih uređaja. Ecwid nudi podršku putem različitih kanala i ima aktivnu zajednicu korisnika koja može pružiti pomoć i savete.

Ecwid je cloud-based platforma.

Kada koristite Ecwid, vaša prodavnica je hostovana na Ecwid serverima. To znači da ne morate da brinete o izboru hosting provajdera, upravljanju serverima ili tehničkim aspektima hostinga. Ecwid brine o hostingu za vas, uključujući i aspekte sigurnosti i performansi.

Ova razlika u integraciji i hostingu čini Ecwid privlačnim za one koji žele brzo dodati e-commerce funkcionalnost na svoj postojeći sajt bez potrebe za upravljanjem hostingom. S druge strane, WooCommerce pruža veću kontrolu i prilagodljivost za one koji već koriste WordPress i žele potpunu kontrolu nad svojom prodavnicom i hosting okruženjem. Izbor između ova dva rešenja zavisi od vaših potreba, tehničkog znanja i platforme koju već koristite.

Ecwid je dobar izbor za one koji žele brzo i jednostavno postaviti e-commerce prodavnicu na svoj sajt ili blog bez potrebe za složenim tehničkim veštinama. Njegova kompatibilnost sa različitim platformama i jednostavnost integracije čine ga popularnim izborom za vlasnike malih biznisa i pojedince koji žele započeti online prodaju.

Ecwid dashboard

Easy Digital Downloads (EDD)

EDD je posebno dizajniran za prodavce digitalnih proizvoda kao što su e-knjige, muzika, fotografije, teme, plugin-ovi, online kursevi i drugi digitalni sadržaji.
Osnovni plugin Easy Digital Downloads je besplatan i možete ga instalirati putem WordPress admin panela. To vam omogućava da brzo započnete sa prodajom digitalnih proizvoda.

EDD ima veliki ekosistem dodataka (plugin-ova) koji vam omogućavaju da dodate različite funkcionalnosti vašoj prodavnici. To uključuje dodatke za plaćanje, automatsku dostavu digitalnih proizvoda, analitiku, SEO optimizaciju, integraciju sa društvenim mrežama i još mnogo toga.
EDD omogućava jednostavno postavljanje i upravljanje digitalnim proizvodima. Možete dodavati proizvode, postavljati cene, upravljati inventarom i kontrolisati dostupnost proizvoda.

EDD omogućava korisnicima da pregledavaju i kupuju digitalne proizvode bez napuštanja vašeg sajta. To poboljšava korisničko iskustvo i povećava konverzije.
EDD podržava različite metode plaćanja, uključujući PayPal, Stripe, kreditne kartice i druge. Možete postaviti cene u različitim valutama i prihvatiti plaćanja širom sveta.

Platforma vam omogućava da pravite izveštaje o prodaji, analizirate performanse proizvoda i kupovina, i optimizujete svoju prodaju na osnovu podataka.
EDD ima ugrađene sigurnosne funkcije kako bi zaštitio vaše digitalne proizvode od neovlašćenog preuzimanja ili kopiranja. Možete dodatno zaštititi proizvode putem licenci i ključeva.

Možete postaviti različite vrste cena za svoje digitalne proizvode, uključujući fiksne cene, donacije ili čak „pay-what-you-want“ opciju.

Postoji velika zajednica korisnika i razvojnih timova koji pružaju podršku i dokumentaciju. Ovo vam pomaže da rešite probleme i unapredite svoju prodavnicu.

Easy Digital Downloads je odlična opcija za prodavce digitalnih proizvoda koji žele jednostavno, ali moćno rešenje za svoju e-trgovinu. Bez obzira na to da li prodajete jedan digitalni proizvod ili veliki broj njih, EDD vam pruža alate potrebne za uspešno vođenje vaše online prodavnice.

Shopify Buy Button

Ako ne koristite Shopify za svoju e-commerce prodavnicu, možete koristiti Shopify Buy Button da integrišete Shopify proizvode i korpu za kupovinu direktno na svoj WordPress sajt.

Shopify Buy Button je alat koji vam omogućava da integrišete Shopify funkcionalnost za online prodaju na bilo koji sajt ili platformu, bez obzira na to da li koristite Shopify kao platformu za svoju e-trgovinu ili ne. Ovaj alat je posebno koristan za vlasnike sajtova ili blogova koji žele dodati mogućnost kupovine proizvoda direktno na svojim web stranicama. Evo nekoliko ključnih karakteristika i informacija o Shopify Buy Button.

Shopify Buy Button omogućava brzu i jednostavnu integraciju e-commerce funkcionalnosti na vašem sajtu ili blogu. Bez obzira na platformu koju koristite za web development, možete lako dodati Buy Button.
Buy Button vam omogućava da prodajete proizvode na više lokacija, uključujući vašu web stranicu, blog, društvene mreže, ili čak e-mail kampanje.

Možete prilagoditi izgled Buy Button-a kako bi se uklopio sa dizajnom vašeg sajta. To uključuje izbor boja, fontova i rasporeda.
Možete dodati različite opcije za proizvode, kao što su veličine, boje ili količine. To je posebno korisno ako prodajete proizvode sa varijacijama.

Kupci mogu brzo i jednostavno dodati proizvode u korpu i izvršiti kupovinu bez napuštanja vaše web stranice.
Buy Button je integrisan sa vašim Shopify računom, što znači da možete lako upravljati inventarom, praćenjem narudžbina i ostalim aspektima e-commerce poslovanja direktno iz vašeg Shopify admin panela.

Shopify Buy Button pruža sigurne i pouzdane opcije plaćanja, uključujući PayPal, kreditne kartice i druge popularne metode plaćanja.
Ovaj alat je fleksibilan i može se koristiti za prodaju različitih vrsta proizvoda, uključujući fizičke proizvode, digitalne proizvode i usluge.

Shopify Buy Button omogućava vlasnicima sajtova i blogova da dodaju mogućnost online kupovine bez potrebe za kompletnim prelaskom na Shopify platformu.

To je korisno za one koji žele održati svoj postojeći sajt ili blog, ali takođe žele iskoristiti prednosti Shopify e-commerce rešenja. Ovaj alat je jednostavan za korišćenje i pruža više mogućnosti za širenje vašeg online poslovanja.

BigCommerce

BigCommerce je druga platforma koja nudi WordPress integraciju. Omogućava vam da koristite prednosti njihove e-commerce platforme uz WordPress za upravljanje sadržajem.

BigCommerce je moćna e-commerce platforma koja omogućava vlasnicima prodavnica da postave i upravljaju online prodavnicama sa širokim spektrom funkcionalnosti. Ova platforma je posebno popularna među srednjim i velikim preduzećima, ali je dostupna i za manje prodavnice. Evo nekoliko ključnih karakteristika i informacija o BigCommerce platformi:

Nudi širok spektar funkcionalnosti koje su potrebne za uspešno vođenje online prodavnice. To uključuje upravljanje proizvodima, inventarom, narudžbinama, plaćanjima, dostavom, SEO optimizacijom i još mnogo toga.
BigCommerce se lako integriše sa različitim platformama i alatima, uključujući popularne CMS sisteme kao što su WordPress i Drupal. To vam omogućava da koristite BigCommerce funkcionalnosti na vašem postojećem sajtu ili blogu.

Možete prilagoditi izgled svoje prodavnice koristeći BigCommerce teme i dizajn alate. To vam omogućava da stvorite prodavnicu koja odražava vaš brend i privlači kupce.

BigCommerce vam omogućava da prodajete proizvode na različitim kanalima, uključujući vlastitu web prodavnicu, društvene mreže, tržišta (poput Amazona i eBay-a) i fizičke prodavnice.
Platforma se brine o sigurnosti vašeg e-commerce poslovanja, uključujući zaštitu podataka kupaca i sigurne metode plaćanja.

Pruža detaljne alate za analitiku koji vam pomažu da pratite performanse prodavnice, razumete ponašanje kupaca i optimizujete svoje poslovanje.
Platforma je optimizovana za pretraživače (SEO friendly), što vam pomaže da bolje rangirate na pretraživačima i privučete više organskog saobraćaja.

Ima opcije za brzu dostavu i podršku za međunarodnu prodaju, što vam omogućava da širite svoje poslovanje globalno.
Besplatna Probna Verzija – Možete isprobati BigCommerce putem besplatne probne verzije kako biste se uverili da odgovara vašim potrebama pre nego što se odlučite za plaćeni plan.

BigCommerce je specifičan po svojim snažnim funkcionalnostima, prilagodljivom dizajnu i mogućnostima za skaliranje poslovanja. To ga čini privlačnim za srednje i velike prodavnice koje traže napredno e-commerce rešenje. Bez obzira na to da li prodajete fizičke proizvode, digitalne proizvode ili usluge, BigCommerce može pružiti rešenje za vaše online poslovanje.

Magento (Putem Dodatka)

Iako Magento nije prvenstveno dizajniran za WordPress, postoje dodaci koji omogućavaju integrisanje Magento e-commerce platforme sa WordPress sajtom.

Magento za WordPress (poznat i kao „Magento WordPress Integration“) je kombinacija dve moćne platforme koje omogućavaju da iskoristite prednosti oba sveta: Magento za e-commerce funkcionalnosti i WordPress za upravljanje sadržajem i dizajnom sajta. Evo nekoliko specifičnosti o integraciji Magento-a za WordPress.

Magento je jedna od najmoćnijih platformi za e-commerce, poznata po svojim naprednim funkcionalnostima. Integracija sa WordPress-om omogućava vam da koristite sve ove mogućnosti za svoju online prodavnicu.

U ovom scenariju, Magento ostaje centralna platforma za e-commerce, a sve e-commerce funkcionalnosti, kao što su upravljanje proizvodima, narudžbinama, plaćanjima i inventarom, vrše se putem Magento-a.
WordPress ostaje vaša platforma za upravljanje sadržajem i dizajnom sajta ili bloga. Možete koristiti različite WordPress teme i dodatke kako biste prilagodili izgled sajta i dodali dodatne funkcionalnosti.

Integracija Magento-a i WordPress-a obično se postiže putem integracionih dodataka (plugins). Postoji nekoliko dostupnih dodataka koji omogućavaju ovu integraciju.

Jedan od popularnih je „FishPig WordPress Integration.“

Putem ovih dodataka možete lako kreirati e-commerce proizvode i kategorije direktno unutar vašeg WordPress interfejsa. To olakšava dodavanje, uređivanje i ažuriranje proizvoda.

Magento je samostalna platforma za e-commerce koja zahteva poseban hosting. Postoji Magento Community Edition (besplatna) i Magento Commerce (plaćena verzija sa više naprednih funkcionalnosti).
Magento je poznat po svojoj složenoj funkcionalnosti, ali je i kompleksan za postavljanje i upravljanje. Zahteva više tehničke ekspertize.

Ima bogat spektar funkcionalnosti, uključujući podršku za velike kataloge proizvoda, kompleksne opcije plaćanja, analitiku i promocije. Zahteva naprednije tehničko znanje za postavljanje i održavanje.

Bolji je za veće prodavnice sa velikim brojem proizvoda i kompleksnim zahtevima.

Za kraj

Svaka od ovih platformi ima svoje prednosti i mane, pa je važno pažljivo razmotriti vaše specifične potrebe i ciljeve pre nego što odaberete koja će vam najbolje odgovarati. Većina njih pruža različite mogućnosti za prilagođavanje izgleda i funkcionalnosti vaše online prodavnice kako biste je uskladili sa svojim brendom i poslovnim zahtevima.

0 Kommentariev

Ostavitь kommentariй

Vaš adres email ne budet opublikovan. Obяzatelьnыe polя pomečenы *

Možda će vas zanimati i ovo…

ru_RURU

Pin It on Pinterest

Call Now Button