Sajtpress - Izrada sajtova i digitalni marketingAKO STE SE IKADA PITALI ŠTA SU WIDGETS I ZAŠTO SU TAKO BITNI, NA PRAVOM STE MESTU.

U veb dizajnu, gde svaki piksel ima svoju priču, widgeti su kao mali čarobnjaci koji dodaju magiju našim omiljenim sajtovima. Ako ste se ikada pitali šta su widgeti i zašto su tako bitni, dobrodošli u svet widgeta, gde funkcionalnost sreće kreativnost.

Živopisni doček na vratima sajta

Kada posetilac kroči na vaš sajt, widgeti su prvi koji ga dočekuju. Oni često odmah privlače pažnju, bez obzira da li je reč o dinamičkom kalendaru događanja, vremenskoj prognozi ili najnovijim vestima.

Kao što prvi susret s nekim može ostaviti snažan utisak, isto važi i za prvi trenutak kada posetilac kroči na vaš veb sajt. Upravo tu dolazi do izražaja moć widgeta.

Widgeti na početnoj stranici mogu biti pravo malo čudo. Zamislite dinamički kalendar događanja koji unapređuje interakciju posetilaca odmah na pragu vašeg sajta. Bez dodatnih koraka, korisnici mogu istraživati aktuelne događaje, radionice ili akcije koje se dešavaju, stvarajući odmah osećaj povezanosti.

Da ne zaboravimo vremenski widget koji pruža trenutnu prognozu ili najnovije vesti. Posetioci ne moraju tražiti informacije – one ih dočekuju čim stignu. Ovaj živopisan doček na vratima sajta ne samo da intrigira, već i podstiče posetioce da ostanu i istraže šta sve vaš sajt ima da ponudi.

Widgeti na početnoj stranici su poput ljubaznih domaćina koji se pobrinu da vaša avantura na sajtu počne s osmehom. Bez obzira da li je reč o jednostavnom satima za odbrojavanje do specijalnog događaja ili animiranim ikonama koje predstavljaju najnovije proizvode, ovi mali čarobnjaci dodaju živost svakom trenutku, stvarajući dojam da je sajt mesto gde se nešto uvek dešava.

Widgeti ne čine samo sajt vizuelno atraktivnijim, već i interaktivnim. Na primer, dodajte korpu za brzu kupovinu ili pretraživač proizvoda direktno na početnu stranicu web prodavnice – korisnici će ceniti brzinu i praktičnost.

Dok posetilac istražuje vaš veb sajt, widgeti su ti koji diskretno pokazuju put i čine korisničko iskustvo interaktivnim i jednostavnim. Oni su elementi koji čine korisnike ne samo posmatračima, već i aktivnim učesnicima.

Razmislite o widgetima kao o malim digitalnim vodičima kroz vašu web prodavnicu. Na primer, jednostavna korpa za brzu kupovinu koja se pojavljuje na svakoj stranici omogućava kupcima da brzo dodaju proizvode u korpu bez potrebe da pretražuju celu stranicu. Ova interaktivnost olakšava proces kupovine, čineći ga bržim i efikasnijim.

Widgeti takođe podstiču korisnike na akciju, bilo da je u pitanju ostavljanje komentara, glasanje u anketi ili deljenje proizvoda na društvenim mrežama. Ova mala dugmad pružaju korisnicima osećaj učešća, čineći ih deo šireg digitalnog zajedništva.

Kada su blogovi u pitanju, widgeti takođe igraju ključnu ulogu u interakciji sa čitaocima. Postavljanje widgeta za komentare, popularne postove ili povezane članke omogućava čitaocima da dublje zarone u sadržaj sajta, stvarajući u toj zajednici atmosferu živog razgovora i povezanosti.

Widgeti su više od statičkih elemenata na veb sajtu; oni su interaktivni vodiči koji omogućavaju korisnicima da istražuju, povećavaju angažman i stvaraju novo iskustvo. Sa njima, posetilac nije samo posmatrač, već aktivan učesnik u priči vašeg sajta.

Widgets – Primer

Povećanje angažovanosti posetilaca

Ostavljanje prostora za korisnički generisani sadržaj takođe je važno. Widgeti koji omogućavaju korisnicima da dele svoje utiske, recenzije ili čak fotografije proizvoda pružaju autentičnost sajtu. Posetioci vole da vide da njihov glas ima značaj i da njihova prisutnost doprinosi širem digitalnom iskustvu.

Widgeti koji omogućavaju glasanje u anketama ili pristup posebnim popustima mogu biti magneti za angažovanje. Posetioci će se često osećati podstaknutima da učestvuju kada im je ponuđena mogućnost da izraze svoje mišljenje ili ostvare dodatne pogodnosti.

Ne treba zanemariti ni funkciju deljenja na društvenim mrežama koju pružaju određeni widgeti. Deljenje proizvoda, članaka ili posebnih ponuda na društvenim mrežama širi reach i povećava vidljivost sajta, dovodeći nove posetioce na vrata vašeg sajta.

Widgeti su više od dekoracije; oni su alati za aktiviranje posetilaca. Kroz interakciju, učešće u zajednici i deljenje, ovi digitalni pozivi na akciju pretvaraju pasivne posetioce u angažovane učesnike, čineći svaki trenutak na sajtu značajnim.

Prilagodljivi čarobnjaci

Widgeti su poput alata za oblikovanje delova sajta prema vašim željama. Oni omogućavaju prilagođavanje, izmene i dodavanje funkcionalnosti bez potrebe za dubokim znanjem programiranja. Na primer, widget za najnovije proizvode može se lako integrisati na početnu stranicu web prodavnice, ističući najnovije ponude i stvarajući prvi dojam koji privlači pažnju posetilaca.

Osim što su prilagodljivi vizuelno, widgeti omogućavaju i prilagođavanje funkcionalnosti sajta. Dodajte widget sa Instagram feed-om kako biste povezali vaš sajt s dinamičnim svetom društvenih mreža. Ovaj mali dodatak ne samo da unapređuje izgled sajta, već i proširuje vašu prisutnost na društvenim mrežama.

Jedan od trendova u prilagodljivosti widgeta je njihova sposobnost personalizacije prema ponašanju korisnika. Na primer, widget koji pamti pretrage i prikazuje personalizovane preporuke proizvoda stvara individualno iskustvo, čineći svaku posetu posebnom. Ovaj nivo personalizacije ne samo da poboljšava korisničko iskustvo, već i gradi lojalnost posetilaca.

Prilagodljivi widgeti igraju važnu ulogu u stvaranju prepoznatljivog brendinga. Boje, fontovi, i raspored mogu se lako prilagoditi kako bi se uklopili u brend identitet. Na taj način, widgeti postaju deo šireg narativa brenda, doprinoseći konzistentnosti i prepoznatljivosti.

Widgeti nisu samo dodaci. Oni su prilagodljivi čarobnjaci koji oblikuju izgled i osećaj vašeg sajta. Njihova prilagodljivost omogućava vam da izrazite svoju kreativnost, prilagodite funkcionalnost i stvorite digitalni prostor koji je jedinstven, autentičan i prepoznatljiv.

Brza navigacija

Pomoću widgeta, posetioci mogu lako filtrirati proizvode, sortirati ih prema različitim kriterijumima ili koristiti brzi pretraživač. Na primer, postavljanje widgeta za kategorizaciju proizvoda na početnu stranicu web prodavnice omogućava korisnicima da jednim klikom pristupe željenoj grupi proizvoda, čime se smanjuje vreme potrebno za pretraživanje.

Brza navigacija takođe može biti olakšana postavljanjem widgeta koji prikazuje najtraženije proizvode ili najnovije ponude. Ovaj mali dodatak pruža korisnicima trenutni uvid u aktuelne proizvode i akcije, čineći ih odmah dostupnim na prvi pogled.

Widgeti su posebno korisni i na mobilnim uređajima, gde je prostor ograničen. Kompaktni widgeti omogućavaju korisnicima da brzo pregledaju ključne informacije bez potrebe za dugotrajnim pomeranjem po ekranu ili detaljnom pretragom. Na primer, postavljanje widgeta za brzi pregled korpe za kupovinu na mobilnu verziju web prodavnice omogućava korisnicima jednostavno praćenje i upravljanje njihovim odabirima.

Osim toga, widgeti za brze menije ili pretragu često se koriste kako bi korisnicima omogućili da jednostavno skoče sa jedne sekcije sajta na drugu. Ovaj pristup čini navigaciju intuitivnom i fluidnom.

Za kraj

Dakle, widgeti na sajtu nisu samo tehnički dodaci; oni su mali čarobnjaci koji čine vaš veb prostor zanimljivim i funkcionalnim. Bez obzira na to da li je reč o web prodavnici, blogu ili ličnom sajtu, widgeti su važna tačka dodira između vašeg brenda i posetilaca. Dodajte malo magije na svoj sajt i pustite widgete da ožive vašu online priču.

Sada znate šta su widgets na sajtu. Ako vas pak zbunjuje šta je search bar, saznajte na ovom linku: Šta je search bar?

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Možda će vas zanimati i ovo…

en_GBEN

Pin It on Pinterest

Call Now Button